Lapipo – käsityöosaamista vuosikymmenten kokemuksella!

Olen harrastanut neuleitten valmistamista neulekoneella jo kauan ennen yritykseni perustamista. Tilauksesta tein niitä lähinnä ystäville ja työtovereille. Kun tilaukset sitten lisääntyivät päätin perustaa yrityksen vuonna 1983.

Yritystoiminnan alussa sain yrityksiltä ja mainostoimistoilta tarjouksia liikelahjojen suunnittelusta ja valmistuksesta. Niinpä suunnittelin pipoja, jokaiselle asiakkaalle omanlaisensa. Valmistin ne kaikki myös itse. Työtä riitti 1990-luvun lamaan asti. Kun lama koski vain Suomea, päätin uudistaa tuotantoa ja suunnata tuotteet turisteille. Niin aloitin tuotteiden myynnin Helsingin kauppatorilla – asiakaskuntani laajentui ja kansainvälistyi. Suunnittelin kokonaan uuden malliston, joka olisi sopiva kauppatorilla myytäväksi. Tuotteeni olivat käsityönä tehtyjä matkamuistoja. Aluksi olin myymässä kauppatorilla vain kesäisin, ja syksyllä ja talvella oli myyntipöytä ostoskeskusten auloissa, asematunnelissa, markkinoilla ja monissa tapahtumissa. Valmistin tuotteita lähinnä iltaisin tai muutaman päivän työjaksoissa.

Myyntipöytä Kampissa.

Muutettuani Heinolaan viisi vuotta sitten aloitin valmistustyön tekemisen talvisin. Olen saanut hyvää palauteta asiakkailta käsityöstä ja suunnittelusta. Materiaalien tuntemus on minulla erittäin hyvä, joten asiakkaat luottavat taitooni, kun suosittelen esim. sopivan kokoista tai mallista hattua. Toukokuun alussa olen siirtynyt Helsinkiin ja myynyt viisi kuukautta tuotteitani Kauppatorilla.

Myyntipisteeni kauppatorilla Helsingissä.

Korona-epidemia sai minut nyt kiinnostumaan myös verkkokauppamyynnistä. Aloitan itse valmistamieni kangasmaskien myynnillä, ja lisään syksyllä tuotevalikoimaan neulepipot, huput, viikinkihatut ym. Niistä kerron myöhemmin lisää.

Lapipolla on oma sivu myös FaceBookissa, pääset sinne klikkaamalla tästä.